Psi su predivni: Seterica sedam dana vjerno čuvala svoju zarobljenu prijateljicu

Foto: Facebook/VIPP

ZAHVALJUJUĆI vjernoj setericu i skupini volontera, dva nestala psa pronađena su i spašena nakon tjedan dana potrage po šumama savezne države Washington.

No, ono što je dirnulo čitatelje diljem svijeta nije samo činjenica da je potraga završila sretno već i to što je seterica Tillie čak tjedan dana pazila na Phoebe, baseticu koja je ostala zarobljena u betonskom bunaru.

Neprofitna organizacija za spašavanje pasa Vashon Island Pet Protector objavila je fotografije pasa na svojoj stanici na Facebooku u nadi da će ih netko obavijestiti o lokaciji pada.

Prije četiri dana javili su im se ljudi koji su u svom dvorištu spazili crvenkastog psa koji im je neprestano prilazio i nakon toga odlazio u šumu.

Volonteri organizacije odlučili su slijediti ovaj trag i nakon malo potrage, pokazalo se da je odluka bila ispravna. Isprva su čuli samo tihi lavež, a zatim i pronašli Tillie kako leži pored betonske rupe.

"Znali su da je Phoebe u rupi. Nadali su se da će je unutra pronaći živu", govori Amy Carey iz VIPP-a i dodaje da su oba psa bila gladna, ali da se i oporavljaju.

Carey je na kraju upozorila i vlasnike da nikad ne odustaju od potrage za svojim ljubimcima: "Nadu je strašno teško držati na životu u ovakvim situacijama, ali važna za potrage sa sretnim, ali i nesretnim završecima".

 

Pročitajte više