Putovali od Velike Britanije do Hrvatske kako bi sakupili novac u dobrotvorne svrhe

Foto: Facebook

ČETVERO prijatelja, Tom Morgan, Sarah Jones, James Skinner i Henry Worssam ovog su ljeta krenuli biciklima na dugo putovanje od Velike Britanije do Hrvatske i natrag kako bi skupili novac za organizacije Steve Reid Foundation i Back Up Trust.

Nazivajući se Beat 'n' Trail tim, na svoje su putovanje krenuli 24. kolovoza, a cilj im je bio Dimensions festival u Puli i skupljanje 7500 funti. Prije nekoliko dana sretno su se vratili u Veliku Britaniju, gdje ih je dočekalo ugodno iznenađenje - uspjeli su sakupiti više od 12.000 funti, piše HackneyCitizen.co.uk.

Novac su skupljali za glazbenike koji imaju financijskih problema, starije glazbenike koji nisu u mogućnosti brinuti sami za sebe ili primjerice, one koji su ostali bez struje i grijanja nakon uragana Sandy. Jedan od glazbenika za kojeg organizacija trenutno skrbi je i jazz saksofonist Arthur Blythe koji je nedavno bio na operaciji bubrega te boluje od Parkinsonove bolesti. Poručio je da je iznimno zahvalan za napore koje je ovo četvero ljudi uložilo za njega: "Govorim u ime Steve Reid Foundationa kad kažem koliko smo ponosni na tim Beat ‘n’ Trail. Hvala vam Tom, Sarah, Henry i James. Ono što ste pokazali je pravi primjer izdržljivosti, volje, odlučnosti i timskog duha".

Kako je njihovo putovanje izgledalo, detaljno provjerite ovdje.

Pročitajte više