Riječi ovog tinejdžera dirnule su svijet, a reagirala je čak i Hilary Clinton

Foto: Humans of New York/Facebook

NA STRANICI Humans of New York, poznatoj po objavljivanju crtica iz života Njujorčana, nedavno je objavljena fotografija gay tinejdžera uz kratku izjavu koja je izazvala val reakcija.

"Ja sam homoseksualac i bojim se kakva će mi budućnost biti i da se ljudima neću svidjeti", stoji u objavi.

 

"I'm homosexual and I'm afraid about what my future will be and that people won't like me."

Posted by Humans of New York on Friday, July 3, 2015

Facebook je fotografiju iz nepoznatog razloga prvo uklonio, ali uskoro je vraćena.

Među komentarima našao se i onaj bivše Prve dame i kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hilary Clinton koja je napisala: "Predviđanje odraslog: Budućnost će ti biti nevjerojatna. Iznenadit ćeš samog sebe onim što si sposoban učiniti i nevjerojatnim stvarima koje ćeš postići. Nađi ljude koji te vole i vjeruju u tebe - bit će ih mnogo. H."

Dječaku je poruku poslala i Ellen Degeneres koja je napisala: "Ne samo da ćeš im se svidjeti već će te i voljeti. Ja sam tek čula za tebe, a već te volim".

Naravno, ovo je bila savršena prilika da Hilary Clinton skupi poene u predsjedničkoj kampanji u sklopu koje se bavi i problemom socijalne jednakosti, a to smo mogli vidjeti i u njezinu videu.

Prema istraživanju organizacije za sprječavanje samoubojstava, lezbijke, gay i biseksualne mlade osobe na samoubojstvo se odlučuju čak četiri puta češće od svojih vršnjaka.

Pročitajte više