Saudijski princ napustio Split jer nije dobio privatnost: Trošio oko 200 tisuća kuna dnevno

SAUDIJSKI princ Abdul Aziz Fawaz Al Saud boravio je sa svojom pratnjom od 5. do 7. srpnja u splitskom hotelu Radisson Blu. Jan Albers, direktor prodaje i marketinga hotela, potvrdio je za Index tu vijest. Princ je planirao ostati duže, no na kraju je svoj boravak odlučio skratiti na svega dva dana. Zbog diskrecije prema gostu, Albers nije mogao otkriti razlog Abdulovog iznenadnog odlaska iz Splita.

Kako neslužbeno doznajemo, Abdul je tijekom boravka u Splitu trošio od 150 do 200 tisuća kuna dnevno. Osim njega, u Radissonu su boravili i njegovi prijatelj iz Kuvajta te Saudijske Arabije, a trojci se pridružio i batler. Veliku većinu vremena provodili su u predsjedničkom apartmanu, koji su zakupili, osim toga, imali su još pola kata, na kojima su najluksuznije sobe u hotelu.

Razlog njegovog odlaska, saznajemo, bila je činjenica da mu hotel nije mogao osigurati privatan, zatvoren dio plaže jer dosada nije bila praksa da Splitsko-dalmatinska plaža dodjeljuje takve koncesije. Zatvorena plaža značila bi da bi pristup istoj imali samo hotelski gosti ili gosti hotela koji plate privatnost.

Princ Abdul Aziz bio je oduševljen splitskim hotelom, plažom i činjenicom da takva plaža postoji u središtu grada kakav je Split. U isto vrijeme, nemalo se šokirao kada je shvatio da ne može dobiti svojih pedeset kvadrata na plaži, što mu je dosad osigurao svaki hotel koji je posjetio na svijetu.

Pročitajte više