Savez giganta: Nova verzija Androida zvat će se KitKat

Screenshot: Android.com

IZ GOOGLEA su ovog utorka javili da će se nova verzija mobilnog operativnog sustava zvati Android KitKat.

Ova je vijest prilično iznenađenje budući da je prethodno najavljeno da će se OS 4.4 zvati Key Lime Pie, piše BBC. Odluka da novu verziju sustava nazovu prema popularnoj Nestleovoj čokoladici zasad se čini kao dobar potez, budući da se vijest velikom brzinom proširila društvenim mrežama.

Iz Googlea naglašavaju da prema sklopljenom dogovoru niti jedna strana neće ništa platiti onoj drugoj: "Ovo nije ugovor u kojem se izmjenjuje novac. Ideja je bila da se napravi nešto zabavno i neočekivano", izjavio je Googleov John Lagerling.

Od 2009. godine u Googleu su svaku novu verziju Androida nazivali prema slasticama i to po abecednom redu: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean.

Marketinški stručnjaci, s druge strane, upozoravaju da bi ovaj potez mogao biti opasan: kad se spajaju imena dvije velike tvrtke, ono što napravi jedna uvijek utječe na drugu. Ipak, iz Nestlea poručuju kako vjeruju da je uvijek bolje riskirati nego kasnije žaliti te da su "unutar sat vremena nakon što je ponuda stigla, odlučili da je trebaju prihvatiti".

Kako bi promovirao svoj novi "savez" Nestle će na tržište izbaciti 50 milijuna čokoladica s Androidovom maskotom na omotu, a one će se prodavati u Velikoj Britaniji, SAD-u, Brazilu, Indiji, Japanu i Rusiji.

Pročitajte više