Šef NBC-ja zgrožen likom Monice Geller: "Je li ona kurva, drolja ili uličarka?"

DON OHLMEYER, predsjednik NBC-ja, zamrzio je lik Courtney Cox u "Prijateljima" čak i prije nego što se serija počela prikazivati. Jedna od scenaristica i producentica serije, Marta Kauffman, otkrila je za Vanity Fair da Ohleyeru nikako nije bio jasan Monicin ležeran stav prema seksu i vezama. Zbog njegovog jako negativnog mišljenja prema Monici, testna publika je nakon prikazane prve epizode serije morala odgovoriti smatra li da je Monica "drolja", "kurva" ili "uličarka".

Ovi podaci izneseni su u knjizi "Inside the Rise and Fall of Must See TV" Warrena Littlefielda. Marta je za potrebe knjige ispričala detalje o stvaranju hit serije. "Možda vam se danas čini teško za povjerovati, no '94. smo bili na tankom ledu. Nitko dotad na televiziji nije istraživao veze i seksualni život odraslih mladih ljudi", rekla je Marta.

Kada je Ohlmeyer pogledao prvu epizodi i vidio kako Monica ležerno spava s Paulom na prvom spoju, bio je zgrožen. Zbog svega je odlučeno da se prva epizoda serije prikaže testnoj publici koja će potom ispuniti anketu o istoj. Iako je Don bio zgrožen, publika je srećom bila oduševljena.

Pročitajte više