Smrt Margaret Thatcher stvorila pomutnju na Twitteru: Korisnici nemaju pojma tko je ona

Screenshot: Twitter

ONA JE vjerojatno najpoznatija političarka na svijetu, ali to ne znači da za nju znaju korisnici Twittera.

Britanska "željezna lady" jučer je u 88. godini okončala svoj život, a vijest o njezinoj smrti potresla je Veliku Britaniju, ali i ostatak svijeta. Ipak, čini se da mlađi naraštaji, oni na kojima svijet ostaje i koji će u bliskoj budućnosti, koja je u mnogočemu već pristigla, kreirati javno mišljenje, nemaju pojma tko je ona.

Poznato je da najveće društvene mreže, kao što su Facebook, Reddit i Twitter, i postovi koji se na njima objavljuju i postaju popularni u posljednje vrijeme imaju veliki utjecaj u medijima, pa samim time i onome što svakodnevno konzumiramo kao legitimne vijesti. I upravo je iz tog razloga poražavajuća činjenica da su Twitter preplavile objave korisnika koji nemaju pojma tko je Thatcher: neki su pretpostavili da je bila u showu "I'm A Celebrity" (to je bila njezina kći Carol), dok su drugi uvjereni da je glumila profesoricu McGonagall u "Harryju Potteru" (glumica Maggy Smith).

A najgori od svega ipak je krivi zaključak koji je prouzročio hashtag #nowthatchersdead, zbog kojeg su mnogi pretpostavili da je preminula pjevačica Cher, prenosi Huffington Post.
 

Pročitajte više