Stari holivudski skandali koji bi i danas potresali svijet

Screenshot: YouTube

I PRIJE nego što je Hollywood postao sinonim za seks snimke, odvikavanja i javne ispade, postojali su brojni skandali u gradu snova. I bez društvenih mreža i tabloida, vijesti o burnim životima i nepodopštinama zvijezda uspjele su doći do naslovnica. Huffington Post donosi nešto starije holivudske skandale koji bi svejedno uspjeli doći na naslovnice današnjih tabloida.

Afera Ingrid Bergman

Švedska glumica, poznata po svojoj gracioznoj ljepoti i mirnoći, narušila je svoju reputaciju aferom s redateljem Robertom Rossellinijem 1950. godine. Oboje su u to vrijeme bili u braku, a kad je ostala trudna s Rossellinijem zatražila je razvod od supruga Pettera Lindstroma. Razveli su se tek nekoliko dana prije nego što se dijete rodilo.

Ubrzo su se Bergman i Rosselini vjenčali, a afera je postala međunarodni skandal pa je glumica teško dobivala uloge. Par je u braku dobio još dvoje djece, a razveli su se sredinom '50-ih, nakon čega se Bergman vratila na scenu i osvojila Oscara.

Charlie Chaplin i opsesija mladim djevojkama

Nevina osobnost iz nijemih filmova bila je daleko od onoga što je Chaplin uistinu bio. Prema pisanjima tadašnjih medija, glumac je jako volio mlađe djevojke, pa se tako s 29 godina oženio 16-godišnjakinjom. Brak je bio kratkog vijeka, a Chaplin se ubrzo oženio drugom 16-godišnjakinjom, koja je kasnije tvrdila da ju je oženio samo zato što je bila trudna, no prije toga ju je tjerao na pobačaj.

Buran razvod od druge žene naštetio je njegovoj reputaciji, no do kraja života još se dvaput ženio. I te su dvije supruge bile jako mlade, a četvrti put se oženio u svojim 50-ima za 18 godišnjakinju. S tom je ženom ostao do svoje smrti.

Brojni ljubavnici Elizabet Taylor

Glumica je poznata po svojih osam brakova, no njen ljubavni život bio je mnogo šarolikiji. U kasnim '50-ima njen treći suprug, redatelj Mike Todd, poginuo je u zrakoplovnoj nesreći, a ubrzo nakon njegove smrti Taylor je započela vezu s njegovim dobrim prijateljem Eddiejem Fisherom, koji je u to vrijeme bio oženjen glumicom Debbie Reynolds.

Fisher se razveo kako bi oženio Taylor, a razveli su se kad se ona zaljubila u Richarda Burtona, za kojeg se dvaput udavala. Afera je u to vrijeme bila veliki skandal, posebice jer su Taylor i Reynolds do tada bile jako dobre prijateljice. S vremenom su ipak uspjele zakopati ratnu sjekiru.

Errol Flynn i maloljetnica

Flynn je bio poznat kao playboy i ženskaroš, a na vrhuncu svoje karijere 1942. godine upoznao je 17-godišnju Betty Hansen, koja je željela postati glumica. Nakon što su tulumarili zajedno, njoj je pozlilo i povraćala je. Tvrdila je da ju je on odveo u svoju sobu obećavajući da će joj pomoći da se sredi, a potom ju je zaveo.

Podigla je prijavu i on je uhićen. Suđenje je bilo veliki skandal, a javnost je sve budno pratila. Flynn je oslobođen optužbi, a potom se na velike ekrane vratio u velikom stilu, dokazujući još jednom da javnost sve može zaboraviti.

Navodni spoj Florence Henderson i Barryja Williamsa

Ona je bila Carol Brady, a on njen najstariji sin na malim ekranima, Greg. Publika je bila šokirana mogućnošću da su glumci koji ih glume u vezi. Williams je u svojoj autobiografiji progovorio o njihovom spoju. U to vrijeme ona je bila dvostruko starija od 20-godišnjeg Williamsa. Navodni spoj je opisao u detalje, otkrivši da je on došao po nju i da ju je poljubio za laku noć, što je za njega bila velika stvar. Ona je inzistirala da je cijela priča prenapuhana. 

Pročitajte više