Stari intervju otkrio: Kurt Cobain kao srednjoškolac mislio da je gay

Screenshot: YouTube

U INTERVJUU koji je prije 20 godina dao PBS-u, a koji se nedavno pojavio na internetu, Kurt Cobain ispričao je i ponešto o svojoj seksualnosti.

Slavni frontmen Nirvane, koji je preminuo 1994. godine, u srpnju 1998. godine razgovarao je s glazbenim novinarem Jonom Savageom u New York Cityju, a sad je objavljena njegova audio snimka na YouTubeu. U njoj se Cobaina može čuti kako opisuje koliko se "drukčije" i "otuđeno osjećao u srednjoj školi. U jednom trenutku Savage ga je pitao je li mu smetalo što su ljudi mislili da je homoseksualac: "Da. Da. I sam sam čak mislio da sam gay. Mislio sam da je to možda rješenje mog problema. Iako nikad nisam eksperimentirao s tim, imao sam prijatelja koji je bio gay, a onda mi mama nije više dozvoljavala da se družim s njim jer...pa jer je homofob. To mi je bilo stvarno teško jer sam napokon našao muškog prijatelja kojeg sam grlio i kojem sam mogao pokazivati osjećaje i pričali smo o jako puno stvari...Više se nisam s njime smio družiti", ispričao je.

To nije prvi put da je Cobain pričao o svojoj seksualnosti otvoreno. 1993. dao je i intervju za Advocate u kojem je kazao da je "gay duhom" i da je "vjerojatno biseksualan".

Pročitajte više