Šteti mu zdravlju: Orangutan Tori napokon prestaje pušiti

ORANGUTAN Tori od ostalih se stanara indonezijskog zoološkog vrta "Taru Jurug" razlikuje po jednoj lošoj navici koju je razvio. Naime, 15-godišnji Tori već je punih deset godina ovisan o cigaretama.

No, kako prenosi Huffington Post, Tori će napokon prestati pušiti. Direktorica zoološkog vrta u Indoneziji, Lili Krisdianto, objavila je da je popularni orangutan preseljen u novi kavez, u kojem će provesti određeni period izolacije i odvikavanja.

Zbog svoje je ovisnosti o pušenju Tori stekao veliku svjetsku popularnost. Punih deset godina znatiželjni posjetioci zoološkog vrta fotografirali su ga s cigaretom u ruci. No, nedavni rezultati medicinskih testova pokazali su kako je pušenje počelo loše utjecati na njegovo zdravlje pa su iz uprave zoološkog vrta odlučili kako je vrijeme da interveniraju i pomognu mu da se riješi ove štetne navike. Inače, Indonezija je poznata kao zemlja ljubiteljica "dima cigarete" – naime u ovoj zemlji o cigaretama je ovisno 60 posto muškaraca, a puši gotovo trećina čitave populacije.

Pročitajte više