Super Ibrica protiv uništavanja imovine: "Prošle godine su se ševili na postamentu katedrale"

IBRICA JUSIĆ simbol je i prava duša Dubrovnika. Gospar je sinoć, po tko zna koji put, svjedočio devastaciji kulturnog naslijeđa Dubrovnika od strane mladih turista. Kako je u razgovoru za Index objasnio Ibrica, dva mlada dečka sinoć su se odlučila zabaviti prije odlaska u Revelin tako što su pokušali iščupati Orlandov mač. Ibrica je događaj zabilježio mobitelom, a situaciju su riješila dva mlada Dubrovčanina.

"Bio sam pri ruci pa sam slikao sve mobitelom. Ista priča kao i svake večeri, bio sam u šetnji s Arčijem. Prvo sam vidio dvije Šveđanke koje su silovale Marina Držića. Jedna mu je sjela u krilo, a druga bacila noge oko ramena. Zna se što je pjesnik htio reći. Potom sam vidio grupu mladića. Jedan je počeo trgati mač, onda su se pokušali objesiti o mač, međutim onda su naišla dva lijepo građena mladića i oni su ih upozorili. Ja sam im samo rekao da je sve fotografirano. Onda su pošli prema famoznom Revelinu, jer svi putevi vode u Revelin, a usput se mora i nešto slomiti, ukrasti ili uništiti", rekao nam je Ibrica.

Upitali smo ga što misli, kako stati na kraj uništavanju cijenjene imovine grada. "Neka angažiraju tri prava redara koja će voditi red. Prošle godine sam vidio kako se dvoje ševe na postamentu katedrale, a drugi dan sam vidio Australce koji su pišali po Kneževom dvoru, a o galami pored mojih stepenica, to neću govoriti. Trebalo bi imati redare koji bi ševu naplaćivali dvije tisuće eura kazne, pišanje tisuću, galamu 200, 300 eura, pa bi se drugačije ponašali, kad bi bili svjesni da ne mogu doma dok im roditelji ne pošalju novac da plate kaznu", smatra Ibrica.

"Ovaj dečko koji je pokušavao skinuti mač je izdanak engleske aristokracije. Roditelji su mu ugledni liječnici, on studira na Harvardu, a kad dođe ovdje, misli da se može ponašati kako hoće", zaključio je glazbenik.

Pročitajte više