Svakog dana mora propješačiti 33 kilometara do posla i nikad nije kasnio

Screenshot: Detroit Press

MUŠKARAC iz Detroita, 56-godišnji James Robertson, svakog dan prevali nevjerojatna 33 kilometra kako bi na vrijeme stigao na posao.

Naime, posljednjih deset godina, otkad se pokvarila njegova Honda Accord, Roberts namjerava kupiti novi automobil, ali ga zbog malih primanja nije mogao priuštiti.

Samo manji dio puta otpada na vožnju autobusom, ali, kako bi stigao do tvornice u kojoj radi, svakog dana propješači mnogima nevjerojatnih tridesetak kilometara. Detroit Press dodaje i da nikada nije zakasnio na posao.

Iako priznaje da je tijekom tjedna kronično neispavan, dodaje da preko vikenda sve uspije nadoknaditi, a ponekad se naspava i u autobusu jer put do tvornice traje preko četiri sata. Problem je to što nitko od njegovih kolega ne živi u blizini, a na završetku radnog vremena posljednji autobusi već su otišli pa je prisiljen pješačiti.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Na internetu je nedavno pokrenuta akcija prikupljanja donacija za kupovinu automobila i premda je prvotna ideja bila prikupiti potrebnih 5000 dolara, dosad je (u samo jedan dan) skupljeno preko 135 tisuća, a donacija je iz sata u sat sve više i više.

Njegove kolege govore da se Roberts već naučio na svakodnevno pješačenje.

"Pokušavamo ga već dugo nagovoriti da kupi auto. Štoviše, htjeli smo mu i kupiti auto, ali čini se da je već ušao u rutinu koja mu se sviđa", govori upravitelj tvornice Todd Wilson i nastavlja: "Ako uspijem, ponekad ga povezem, ali on se ne želi voziti s bilo kim. Voli svoju neovisnost".

"Ako postoji volja, postoji način", kratko je komentirao Roberts.

Ipak, čini se da bi napokon mogao prihvatiti ponudu dobronamjernika koji bi, nastave li ovako, mogli skupiti dovoljno da kupi stan ili kuću bliže tvornici.

Pročitajte više