Sve je spremno za ovogodišnji Zagreb maraton

Foto: Press

OVOG je četvrtka uz prisustvo velikog broja predstavnika medija i zaljubljenika u atletski sport održana press konferencije povodom održavanja 22. Zagrebačkog maratona.

Organizator maratona, Zagrebački atletski savez, ugostio je sudionike press konferencije u Zagrebu, a na konferenciji prisutnima su se obratili gradonačelnik Milan Bandić, Boro Stipić, predstavnik organizatora, Franjo Kordić, glavni tajnik ZAS-a i Lisa Stublić, hrvatska rekorderka u maratonu.

I ove godine na maratonu se očekuje veliki broj maratonaca iz zemlje i inozemstva. Osim maratonske (42.195 m) i polumaratonske utrke (21.097 m) i ove će se godine održati utrka za građane na 5000 m. Dosad je za ovu godinu prijavljeno 1500 ljudi u polumaratonu i 380 maratonu, među ostalima su se za sudjelovanje prijavili i Ana Subotić, prošlogodišnja pobjednica Zg Maratona, Jarad Admasu Miratz, višestruko nagrađivani maratonac, Lisa Stublić, hrvatska rekorderka te Emil Tedeschi i Lada Tedeschi.

Nazočne je s kratkom poviješću i budućnošću Zagrebačkog maratona upoznao gospodin Boro Stipić, koji je rekao: "Zagrebački maraton usmjerit ćemo prema vodećem maratonu regije, a cilj nam je iduće četiri godine podignuti broj sudionika na 5000 u disciplinama maratona i polumaratona".

Zagreb maraton održava se ove nedjelje, 13. listopada.

Pročitajte više