Sveta voda, apsint i šok: Časne sestre reklamiraju ledenu lizalicu

SCENA časnih sestara koje ližu pištolje pune svete vode zvuči kao nešto kontroverzno, a upravo je to bio cilj prestižne londonske slastičarne The Ice Creamist, koja trenutno reklamira svoj ljetni specijalitet, ledenu lizalicu Vice Lolly. Ovaj "heretički slatkiš" napravljen je od svete vode i vrhunskog apsinta, a jedna porcija košta skoro dvije stotine kuna.

Prošle godine, The Ice Creamist se našao pod pažnjom medija jer ih je Lady Gaga tužila zbog korištenja dijela njezinog imena i imidža za svoj Baby Gaga sladoled, koji je bio napravljen od ljudskog mlijeka, dakle mlijeka dojilja. Ova londonska slastičarna njeguje sofisticiran stil, ali i ljubav prema šokiranju javnosti, stoga je korištenje časnih sestara u erotskoj reklami za slatkiš napravljen od svete vode i apsinta posve logičan korak.



Tvorac Vice Lolly, Matt O'Connor, na službenom blogu je blogu napisao: "Dosegli smo novo dno (što inače radimo) ili samo želimo instant pohvale i divljenje. Što se mene tiče, ovo je politička izjava, jednako kao sladoled od ljudskog mlijeka. Tema Vice Lolly je nemoralnost rata, crkvene i političke laži, te iskvarenost društva. Kada želite ukazati na nečiju lažnost, satira je najbolja opcija. Vice Lolly je pištolj o svete vode sa dozvolom za hlađenje".

Osim svete vode, Vice Lolly sadrži 80-postotni Le Fee Apsinthe i zbog njegove visoke cijene izrada jednog ledenog pištolja košta otprilike 30 funti, stoga O'Connor naglašava kako je njihova prodajna cijena od 18 funti zapravo bagatela. O'Connor je također naglasio kako je društveno angažiran te često organizira lokalne humanitarne akcije u kojima je pozivao na suradnju lokalne katoličke župe, što su redovito odbijali. Vice Lolly je njegov protest, ali samo oni dubljeg džepa moći će okusiti O'Connerovu pravdu.

Pročitajte više