"Svi su dali sve od sebe": Padobranci ipak nisu uspjeli srušiti svjetski rekord u Arizoni

Foto: Shutterstock

SKUPINA od 221 padobranca ni u posljednjem pokušaju nad pustinjom juga Arizone nije uspjela srušiti svjetski rekord, objavili su organizatori dan pošto je u prethodnome pokušaju poginula jedna padobranka.

Skakači iz 28 zemalja pokušali su sastaviti svoje figure na šest tisuća metara iznad grada Eloya, objavila je Gulcin Gilbert, glasnogovornica grupe World Team koja je organizirala događaj. Htjeli su srušiti svjetski rekord u brojnosti skupine koja će u jednome skoku prijeći iz jednoga u drugi kaleidoskopski lik. Rekord drži skupina od 110 skakača nad Floridom.

Pokušaj im nije uspio jer je dvoje skakača ispalo iz formacije, kaže Gilbert i dodaje kako su i daje optimisti. "Svi su dali sve od sebe. Napokon, veoma je teško oboriti taj rekord".

U petak je bio četvrti i posljednji dan planiran za pokušaj rušenja rekorda, uz nazočnost sudaca iz švicarske organizacije Federation Aeronautique Internationale.

Taj su skok posvetili veteranki iz Njemačke kojoj je dan ranije zakazao padobran. Berlinka Diana Paris (46) poginula je jer joj je glavni padobran zakazao a pomoćni se nije stigao otvoriti, objavili su organizatori.

Pročitajte više