Tajni život milijardera: Kako izvršni direktor Googlea mijenja ljubavnice, a njegova je supruga pristala na takav brak

Foto: Guliver Image/Getty Images

ERIC SCHMIDT, 58-godišnji programer, biznismen i izvršni direktor u Googleu, milijarder je koji je trenutno na udaru kritika zbog pokušaja izbjegavanja plaćanja poreza u Velikoj Britaniji te zbog činjenice da njegova tvrtka ne čini dovoljno kako bi djecu zaštitila od pornografije na internetu.

A Daily Mail donosi priču o onome što Schmidt očajnički pokušava sakriti: svoj privatni život. Naime, prema njihovim tvrdnjama ovaj se 58-godišnjak posljednjih nekoliko godina upustio u niz izvanbračnih afera s mladim ženama, uključujući TV voditeljicu Kate Bohner koja ga je prozvala Dr. Strangelove, dugonogu plavušu Marcy Simon koja radi u odnosima s javnošću i seksi vijetnamsku pijanisticu Chau-Giang Nguyen.

Afera od tri godine s voditeljicom

S Bohner Schmidt je vezu održavao od 2007. do 2010. godine, a njezin je prijatelj, novinar Jason Parsley, izjavio: "Što se nje tiče, to je bila prava ljubav. Obožavala je Erica. Za nju to nije bila kratkotrajna afera, već pravi ljubavni odnos koji je trajao tri godine. Razlog iz kojeg sam odlučio progovoriti jest činjenica da si on uzima za pravo govoriti o privatnosti drugih ljudi, a za to vrijeme upotrebljava svoje golemo bogatstvo kako bi zaštitio vlastiti imidž. Progovorio sam jer je Kate bila žrtvom zlih komentara na internetu. Uvijek svi okrivljuju ljubavnicu, ali u ovom slučaju nije sve tako crno-bijelo. Eric treba razmisliti o svojim postupcima i početi živjeti poštenim životom. Imao je bezbroj afera i to svi znaju".


Bohner je za vrijeme trajanja afere preselila u Los Angeles kako bi bila što bliže Schmidtu, a putem svog bloga Recoverygirl007 otkrila je da je svojedobno dobila na korištenje prototip iPhonea (pokojni Steve Jobs bio je Schmidtov prijatelj), bila na brojnim romantičnim putovanjima te na poklon dobila veliku količinu skupocjenog nakita. I sasvim je očito teško podnosila razdvojenost od svog ljubavnika, budući da je napisala: "Spavam s telefonom u ruci za slučaj da mi Dr. Strangelove pošalje e-mail".

Druge ljubavi i suprugin "pristanak"

Što se tiče Marcy Simon, s njom je Schmidt na odmoru snimljen 2006. godine, a njih su dvoje navodno još uvijek bliski, iako je Gawker o njihovom prekidu pisao još 2007. godine, ali i da su "svoju ljubav obnovili u Aspenu 2009.".

Posljednja Schmidtova afera o kojoj se pisalo, jest ona s vijetnamskom pijanisticom Chau-Giang Nguyen, s kojom je snimljen na večerama u njujorškim restoranima, obavijestio je NY Post. Neimenovani je izvor tad izjavio: "Pružio joj je veliku podršku u karijeri. Iznimno ga je počela zanimati umjetnost".

Za to vrijeme njegova 57-godišnja supruga Wendy provodi vrijeme u jednoj od njihovih brojnih kuća, 15-milijunskoj vili u Massachusettsu, te se većinom bavi dobrotvornim radom. Američki mediji tvrde da je prihvatila suprugove nevjere i život u "otvorenom braku". Jedini put kad je komentirala navode o suprugovim aferama, izjavila je: "Neki parovi funkcioniraju tako da jedni drugima iznimno zadiru u privatan prostor. Mi smo oboje zauzeti. Mislim da je besmisleno, ako je nešto između nas i mi znamo da smo sretni, da je tako nešto izloženo očima javnosti".

S druge strane, Schmidt, čije je bogatstvo procijenjeno na 8,2 milijardi dolara, svoje ljubavnice tjera da potpisuju ugovore o privatnosti kojima se osigurava da u javnost neće izaći nikakvi detalji o njihovim vezama. U pitanju je čovjek koji je u odgovoru kritičarima koji tvrde da bi Google trebao osigurati veću privatnost korisnicima izjavio: "Ako imate nešto što ne želite da netko sazna, možda to uopće ne biste trebali raditi", piše Daily Mail.

Pročitajte više