"Tako su radili naši stari": Provjerite "naputke" za žene iz 1938. godine

Foto: BuzzFeed, Shutterstock

DANAS, u doba prosidbi na stadionima i najčudnijih "uleta" djevojkama, možemo reći da se mnogo toga promijenilo u nekoliko desetaka godina.

Pošalice poput "Nekad je cura kuhala kao majka, a danas pije kao otac" uzimaju sve više maha jer su sve bliže istini, a tradicionalne smo vrijednosti sve više skloni zapustiti i zaboraviti. No, nije ipak sve prije bilo nužno bolje, već možda samo drugačije.

Pogledajte neke od savjeta koji su se nudili ženama daleke 1938. za snalaženje u situacijama u kojima bi se znale naći te ih se upućuje kako da se ponašaju da bi udovoljile i svidjele se muškarcu.

1. "Oblačite se u boudoiru kako biste ostale primamljive. Budite spremne kad dođe po vas; ne dajte da vas čeka i dočekajte ga s osmijehom!"



2. "Muškarci ne vole cure koje posuđuju njihove rupčiće i uprljaju ga ružem za usne. Šminkajte se gdje vas ne vidi"



3. "Ne sjedite u čudnom položaju i ne izgledajte kao da vam je dosadno, čak i kad jest. Ukoliko morate žvakati žvaku (što nije preporučeno), činite to tiho, zatvorenih usta"



4. "Muškarcima se ne sviđaju bezobzirne žene. Ne pričajte dok plešete jer kad se muškarcu pleše, on želi plesati"



5. "Ako trebate grudnjak, nosite ga. Pripazite da vam najlonke nisu nagužvane"



6. "Ne koristite retrovizor za popravljanje šminke. Muškarcu je retrovizor potreban u vožnji i nervira ga ako se mora okretati da vidi što je iza njega"



7. "Ne mazite muškarca u javnosti. Svako otvoreno pokazivanje privrženosti znak je lošeg ukusa te ga obično sramoti i ponižava"



8. "Ne budite sentimentalne i ne pokušavajte nagovoriti ga da kaže nešto što ne želi poigravajući se njegovim osjećajima. Muškarci ne vole suze, pogotovo na javnim mjestima"



9. "Ne raspravljajte s konobarom kako vam je ovdje bilo jednom zabavno s nekom drugom osobom. Muškarac zaslužuje i želi svu vašu pozornost"



10. "Ne pričajte o odjeći i ne pokušavajte mu opisati svoju novu haljinu. Udovoljite mu razgovorom o temama o kojima on želi razgovarati"



11. "Ne pijte previše jer muškarac očekuje da ćete sačuvati svoje dostojanstvo čitave večeri. Alkohol učini neke djevojke pametnima, ali većinom postanu smješne"



12. "Ne razgovarajte upadljivo s drugim muškarcima. Kap koja prelijeva čašu je da se onesvijestite od previše alkohola. Vjerojatno vas više neće nazvati"



13. "Ne dozvolite da vam se ovo dogodi"

Pročitajte više