Hrvatski chef osmislio desert kao podršku Baby Lasagni: Ako pobijedi, ostaje u ponudi

Foto/Video: Marko Lukunić/PIXSELL/Bojan Haron Markičević/PR

MARIN MEDAK, chef RougeMarina, osmislio je novi desert inspiriran pjesmom Rim Tim Tagi Dim kao podršku Baby Lasagni na Eurosongu. 

Desert svojim okusima neodoljivo podsjeća na pjesmu, a na prvi pogled vrlo nespojiva i neobična kombinacija jagoda, čipsa od kakaa, paprenjaka, slane karamele, slatkog vrhnja i cvijeta soli uz "šmek" mliječne čokolade sljubila se u neodoljiv okus, koji već dobiva prve pohvale. 

 

"Inspiracija kod kreiranja ovog deserta definitivno je kontrast koji se provlači kroz cijelu pjesmu, a isto tako prožima okuse mog novog deserta Rim Tim. Jagode označavaju selo, a mliječna čokolada označava grad. Simbol Lasagnine kravice je tučeno vrhnje, a tu su i neki neobični, eklektični okusi, koji se obično ne nalaze u slatkim desertima, paprenjak i sol", objašnjava Medak. 

"Kontrast u pjesmi, koji je jako snažan, želio sam pretočiti u isto takve kontrastne okuse. Na primjer, ti paprenjaci pa sol na karameli, koja označava hrvatsko more, i okusi gorkog čipsa od kakaa sa slatkim tučenim vrhnjem, kad to pojedete, kao aftertaste ćete osjetiti mliječnu čokoladu s nježnom slatkoćom jagoda - genijalni okusi za genijalnu pjesmu!" dodaje te obećava da će ako Marko pobijedi, zauvijek zadržati desert u ponudi. 

Rim Tim desert može se kušati u RougeMarin Citiju u Petrinjskoj 2 i u RougeMarin bistrou u Folnegovićevoj 10 u Zagrebu. 

Pročitajte više