Talijanski portal BadTaste.it posvetio članak Dubrovniku: Pogled koji oduzima dah!

Foto: Hina

TALIJANSKI kinematografski portal BadTaste.it objavio je uoči početka emitiranja četvrte sezone HBO-ova serijala "Igra prijestolja" opširan članak posvećen Dubrovniku koji je u seriji "glumio" Kraljev grudobran.

"Doživio sam deja vu zahvaljujući epizodama HBO serijala", napisao je glavni urednik portala Andrea Bedeschi u članku popraćenom nizom fotografija.

Planetarna popularnost "Igre prijestolja" nije zaobišla Italiju pa su tako Bedeschi i njegovi suradnici u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, i uz potporu talijanskog predstavništva HTZ u Milanu, prošloga ljeta od 29. srpnja do 1. kolovoza boravili u Dubrovniku gdje su obišli lokacije na kojima se snimala HBO-ova uspješnica.

U opširnom tekstu pod naslovom "BadTV putuje tragovima obitelji Lannister", popraćenom nizom fotografija snimljenih od stare gradske jezgre, do Lokruma i Trstenog, objavljenom na ovom vrlo čitanom talijanskom portalu, autori ističu: "Ne umanjujući ljepote Sjeverne Irske, imati priliku posjetiti lokacije na kojima je snimljena 'Igra prijestolja' u Dubrovniku i njegovoj okolici bilo je zaista odlično iskustvo. Boraviti u Arboretumu Trsteno, gdje ćete se naći u prekrasnim vrtovima Kraljevog grudobrana i moći sebi dočarati polemike između Lorda Varysa i Short Fingera, naći se na krovu vile i čuti odjek riječi lady Olenne i Sanse Stark."

Opisujući zidine povijesne gradske jezgre i "pogled koji oduzima dah", Bedeschi ističe kako je s divljenjem "promatrao lokacije znajući ih napamet, doživljavajući deja vu zahvaljujući epizodama HBO serijala".

Pročitajte više