Tek kad je došao kući i pogledao fotografiju shvatio je u kakvoj je opasnosti bio

Foto: Facebook

MICHAEL GLIDDEN šetao je šumom u blizini Anchoragea na Aljasci prošle subote i nije imao pojma da se u jednom trenutku nalazio samo nekoliko metara od potencijalne opasnosti.


Na svom je putu uočio tamnu špilju i odlučio se u nju nakratko skloniti od niskih vanjskih temperatura. Kad je u nju ušao sa svoja dva psa poviknuo je "Echo! Echo!", ali nikakav zvuk nije mu se vratio. Jedino što je čuo bila je voda koja kapa, piše ktuu.com.

"Bilo je jako ugodno unutra", kazao je. Ali, tad još nije znao da on nije jedini kojem je špilja bila udobna. Posegnuo je za kamerom kako bi fotografirao mjesto u kojem se nalazio. I tek kad je došao kući i pogledao fotografije shvatio je da je nekoliko metara od njega - spavao medvjed.

Prvo je primijetio sjenu, a kad je pogledao bolje shvatio je koliko je blizu bio potencijalnoj opasnosti. Nije objasnio kako je moguće da psi nisu nanjušili medvjeda. Naravno, kazao je da nikad ne bi ušao u špilju da je znao da je medvjed tamo. Ipak, priznao je "bila je velika čast biti mu tako blizu".

Pročitajte više