"Teški pederluk u katoličkoj zemlji": Kandžija snimio "baladu" o ljubavi i nadolazećem referendumu

Screenshot: YouTube

OVIH dana mediji su prepuni vijesti o nadolazećem referendumu, a nakon niza poruka poznatih koji su se izjasnili o tome kako će glasati, nešto slično učinio je i osječki reper Kandžija snimivši prigodnu "Teški pederluk".

"Već dugo vremena imam ideju za jednu stvar i svi s kojima sam razgovarao rekli su mi: 'Nemoj to pričati, nije vrijeme za to'. No, prije otprilike mjesec dana, otišao sam kod Kooladea (koji je radio instrumental) i snimio pjesmu. Bilo je jače od mene, jebi ga. Par tjedana poslije krenula je priča o referendumu, a budući da je pjesma tematski usko povezana, bilo mi je glupo čekati izlazak albuma. Ipak je sad vrijeme. Zadnji dan na pamet mi je palo da bi mogli snimiti i neki video. I to baš namjerno s nekom ženom, čisto da homofobi imaju što gledati", rekao je Kandžija za Index.

Iako je iz pjesme jasno kako će glasati, rekao je: "I naravno da sam kao i svi normalni ljudi protiv svih koji određuju drugima kako živjeti. Jedino što ovdje nije najjasnije jest što znači to 'normalno'".

Što se reakcija na pjesmu tiče, reper kaže: "Pjesma je inspirirana istinitim događajem i riječ je o običnoj ljubavnoj baladi. Ne vidim zašto bi nekom smetala."

Pročitajte više