"To je jeftina samopromocija": Madonna striptizom "odala počast" teško ranjenoj pakistanskoj djevojčici

MADONNA nastavlja dizati prašinu svojim izjavama i postupcima za vrijeme turneje "MDNA".

Ove je srijede u Los Angelesu nastup prekinula riječima da sad treba s okupljenima "ozbiljno popričati" te izjavila: "Ovo me rasplakalo. 14-godišnja djevojčica iz Pakistana upucana je u školskom autobusu jer je pisala blog o tome koliko joj je obrazovanje važno. Talibani su zaustavili autobus i pucali u nju... Shvaćate li koliko je bolesna i apsurdna čitava situacija? Podržite obrazovanje! Podržite ljude koji podržavaju žene!".

Kraljica popa mislila je pritom na Malalu Yousafzai, najmlađu pakistansku aktivisticu, koja je upucana ovog utorka. Metom talibana postala je zbog toga što je od svoje 11. godine pisala o svom životu i važnosti edukacije među ženama.

Kasnije tijekom koncerta Madonna je otišla korak dalje i izvela striptiz te pokazala gola leđa na kojima je bilo ispisano "Malala", javlja Hollywood Reporter. Prije no što je započela "Human Nature" izjavila je: "Ova je pjesma za Malalu".

Vijest o ovoj "posveti" proširila se Pakistanom, a na Twitteru su se pojavili brojni komentari koji osuđuju ovaj pjevačičin potez. "Povezivati Madonnu s Malalom je pravo iskazivanje nepoštovanja Malali! Ostavi je na miru" ili "To nije pravi način da se oda počast hrabroj Malali. Samo jeftin način samopromocije", samo su neki od njih.

Malalino stanje je trenutno zadovoljavajuće, ali još uvijek kritično. Širom Pakistana jučer su se održavale molitve za nju. Policija je priopćila da je uhitila četvero ljudi koje povezuje s napadom.

Pročitajte više