Tri desetljeća vjernosti: Svakih pet godina pet prijatelja rekonstruira fotografiju s ljetovanja

DAVNE 1982. godine fotoaparati s timerom bili su vrhunac tehnologije, ali to pet mladića nije spriječilo da započnu lijepu tradiciju.

Pet srednjoškolskih prijatelja, John Wardlaw, Mark Rumer, Dallas Burney, John Molony i John Dickson, prvu su zajedničku fotografiju s ljetovanja zabilježili na jezeru Copco u Kaliforniji. Imali su tada samo 19 godina i još im napamet nije pala ideja koja će se roditi nekoliko godina kasnije.

Nakon što su se nastavili družiti i u narednim godinama odlučili su svakog ljeta posjećivati Copco, a John Wardlaw 1987. se godine dosjetio da bi mogli pokušati ponovo snimiti istu fotografiju. Iz te se ideje rodila tradicija koja im je omogućila da na zanimljiv način prate promjene u starenju, od mijenjanja frizura do pojavljivanja bora na licu, ali i nešto puno vrednije - podsjetnik na neraskidivo prijateljstvo. Detalji na koje na fotografijama uvijek paze su staklenka koju jedan od muškaraca drži u ruci i šešir na koljenu drugog.

Iako danas, kad se bliže 50-ima, nisu više bliski kao nekoć, svakih pet godina okupe se kako bi snimili još jednu fotografiju.

Pročitajte više