"Tviterski" Jorge Bergoglio: "Ako ja budem novi papa, djeca će me voljeti više od Djeda Mraza"

Screenshot: Slate/Twitter

KARDINAL Jorge Bergoglio proglašen je novim papom pred tek nekoliko sati, ali to mu je bilo sasvim dovoljno da postane hit na društvenim mrežama i, ono neizbježno, potakne pojavljivanje brojnih lažnih profila.

Među najpopularnijima našao se @JMBergoglio, profil koji je u međuvremenu uklonjen, ali do trenutka gašenja već je imao preko 110.000 sljedbenika, prenosi Slate.

I dok je u nekim slučajevima teško prepoznati radi li se o lažnom profilu, šaljivdžija koji je stajao iza ovog s vremena na vrijeme bi se stvarno previše "zaigrao" pa je naposljetku bilo lako zaključiti da se ne radi stvarno o čovjeku koji je upravo postao novi poglavar Katoličke crkve.

Primjerice, prije otprilike tjedan dana na ovom je računu objavljen post sljedećeg sadržaja: "Ako ja budem novi papa, djeca će me voljeti više od Djeda Mraza", ali čak ni ta objava nije uspjela razuvjeriti neke. Prema broju sljedbenika koji su "nasjeli" na ovu spačku vidljivo je da postoje ljudi koji su i unatoč tomu povjerovali da je u pitanju "prava stvar".

Srećom, Twitter ima običaj ovjeriti kvačicom sve prave slavne korisnike pa bi vam to uvelike trebalo olakšati pretraživanje ove društvene mreže. A i najpoznatiji su Twitteri najčešće poznati, baš kao i u papinu slučaju, čije službene izjave možete pronaći na @Pontifex.

Pročitajte više