Tvrtka Jessica Albe na udaru kritika: "Užasan proizvod! Moje dvogodišnje dijete izgorjelo je na suncu"

Foto: Twitter

TVRTKA The Honest Company, čija je suvlasnica glumica Jessica Alba, našla se na udaru kritika nakon što njihove potpuno organske kreme za sunčanje nisu zaštitile korisnike koji su svoje nezadovoljstvo odlučili podijeliti na društvenim mrežama.

Tvrtka čija je vrijednost prošle godine procijenjena na više od milijardu dolara prodaje niz proizvoda pod krilaticom "ohrabrujemo ljude da žive zdravo".

Međutim, "zdravim" proizvodima nisu zadovoljni roditelji koji tvrde da su njihova djeca dobila opekline koristeći njihovu SPF 30 kremu za sunčanje.

Roditelji su objavili gomilu fotki svoji klinaca koje krema nije uspjela zaštititi, a klinci nisu jedini koji su nakon samo sat vremena na suncu zadobili opekline.

Sve je započelo nakon što je NBC objavio prilog o Gretti Stabler iz Indiane koja se požalila na neučinkovitost kreme, a tvrtka je nakon emitiranog priloga izdala i priopćenje u kojem stoji da se radi tek o malom dijelu korisnika.

"Tvrtka The Honest Company pruža sigurnost i učinkovitost, a komentare kupaca shvaćamo vrlo ozbiljno. Našu kremu za sunčanje testirala je neovisna tvrtka i u skladu je s propisanim protokolima. Rezultati su pokazali da je naš proizvod učinkovit u periodu od 80 minuta te je otporan i na vodu, a u uputstvima stoji da ga treba nanijeti na kožu 15 minuta prije izlaganja suncu. Broj pritužbi koje smo primili čini samo jedan posto ukupne prodaje. Stoji iza sigurnosti i učinkovitosti ovog proizvoda", stoji u priopćenju.

S druge strane, mnogi su korisnici stali u obranu tvrtke i dodaju da nisu imali nikakvih problema.

Pročitajte više