U Hrvatskoj su bili tek siromašna obitelj, a u Australiji su zaradili milijardu dolara

Foto: Shutterstock

OBITELJ Perich danas je jedna od najbogatijih obitelji u Australiji, a svoju imovinu je stekla  bavljenjem mljekarstvom te uzgojem i prodajom voća i povrća.

Priča o uspjehu Pericha je započela davne 1938. godine, kada je Kolombo Perić emigrirao iz Hrvatske.

Dvojici sinova ostavio je nasljedstvo te su Ron i Tony Perich vlasnici čak 12 500 zemljišta u zapadnom Sydneyu, polovice udjela u Narellan Town Centru te posjeduju 1100 hektara gradskog projekta Oran Park.

Tony Perich je The Australianu otkrio detalje obiteljske povijesti, kada je njegov otac bio "obični" siromah koji je veliko bogatstvo zaradio zahvaljujući vlastitom radu i trudu.

Kolombo je suprugu Juliju upoznao na brodu, kojim je doputovao u Australiju. Nedugo nakon vjenčanja, promijenio je prezime u Perich te su mladi supružnici započeli "sitni" obiteljski posao- uzgajanje i prodaju voća i povrća.

Posao je postajao sve uspješniji te je Kolombo proširio cjelokupnu proizvodnju i na mliječne proizvode, a malena farma je postala "korijen" milijunskog biznisa.

"Naš um je poput vrta. Ne posadimo li ništa u njega, nikad ništa neće ni izniknuti", citirao je Tony svoju omiljenu misao, koja ima simbolično značenje za uspjeh njegove obitelji, koja živi "australski san".

 

Pročitajte više