"Ukletih" i misterioznih 150.000 dolara: Čovjek koji ih je pronašao preminuo netom prije preuzimanja

Ilustracija: Shutterstock

WAYNE SABAJ, 51-godišnjak koji je prije dvije godine u svom vrtu u McHenryju u Illinoisu pronašao zakopanih 150.000 dolara, preminuo je samo deset dana prije nego što bi na sudu 11. srpnja preuzeo dio pronađenog novca.

A to je razlog što se u američkim medijima ponovo pojavila priča o tome da je taj novac uklet, kao što je još u vrijeme pronalaska tvrdila njegova susjeda. Naime, nakon što je novac pronašao, Wayne ga je pokazao svom ocu i njih su dvojica odlučili sve prijaviti za slučaj da nije u pitanju novac od krađe ili preprodaje droge.

Sud je tad odlučio da ako se nitko ne javi do 01. listopada 2012. oni novac mogu zadržati. Ali, uskoro se javilo dvoje ljudi, a jedna od njih bila je Sabajeva susjeda, kći Delores Johnson, koja je tvrdila da je njezina majka zakopala novac (svoju ušteđevinu) te zbog demencije zaboravila gdje je to napravila. Oni su se potom našli na sudu, a novac su trebali, kao što je spomenuto, preuzeti i podijeliti 11. srpnja, izjavio je Sabajev odvjetnik Robert Burke, prenosi Opposing Views. 

Delores Johnson također je preminula prije nego što je nagodba dogovorena, u prosincu 2012. u dobi od 87 godina, a svojoj je kćeri rekla da se "novca riješila jer je bio proklet", ispričao je Burke i dodao: "Očito je bila u pravu. Novac je proklet".

Wayne Sabaj preminuo je od komplikacija vezanih uz dijabetes ovog ponedjeljka navečer, a pronašao ga je njegov sin. Iste je večeri Wayneov otac, saznavši da mu je sin preminuo, zbog srčanog udara završio u bolnici.

Burke je odbio iznijeti daljnje detalje o nagodbi oko novca, za koju se pretpostavlja da će biti izvršena.

Druga osoba koja je tvrdila da je novac njegov jest vlasnik dućana s alkoholnim pićima iz Napervillea, govoreći da je u pitanju isti iznos gotovine koji je njemu ukraden 2010. godine. Ove je srijede Burke izjavio da ima pisanu i usmenu izjavu kojom se on na kraju ipak odrekao novca.

U istrazi koju je provela policija kad je novac tek nađen, nije ga se moglo povezati niti s jednom kriminalnom radnjom, a kći Delores Johnson detaljno je opisala kako je novac pospremljen i zakopan te je stoga odlučeno da će čitav slučaj završiti na sudu. A dok se čeka detaljno izvješće i da odluka izađe u javnost, odvjetnik Burke napomenuo je da "ne zna želi li uzeti naknadu za slučaj".

Pročitajte više