Umro legendarni gangster Henry Hill: "Milijune sam spiskao na žene, drogu i rock´n´roll"

UMRO je Henry Hill, nekadašnji član američke gangsterske bande i doušnik za FBI. Prema njegovom životu snimljen je i film "Dobri momci", a preminuo je u 69. godini života, nakon teške i duge bolesti, piše TMZ. Henry je rođen 1943. godine u Brooklynu u New Yorku, u obitelji talijanskih doseljenika. Već kao tinejdžer povezao se sa lokalnim bandama te postao član mafijaške grupe Paula Varija. Sudjelovao je u legendarnoj pljački njujorškog aerodroma John Kennedy 1978. godine, kada je ukradeno pet milijuna dolara.

Nakon što je postao doušnik FBI-a, zahvaljujući njegovim informacijama uhićeni su brojni kriminalci. Nekoliko godina živio je kao zaštićeni svjedok, a nakon toga je ponovno osuđivan zbog kriminala. Često je gostovao u emisijama Howarda Sterna te je otvorio restoran u kojem je organizirao maratonska gledanja gangsterskih filmova.

"Otkad znam za sebe, otkad pamtim, oduvijek sam želio biti gangster", rekao je za sebe Henry. "Vlada kaže da je kroz moje ruke prošlo stotine milijuna dolara. Ali ja sam ih spiskao na žene, klađenje, drogu i rock'n'roll", izjavio je tijekom 20. obljetnice snimanja Scorseseovog filma "Dobri momci", koji je snimljen po njegovom životu. Nikad se nije do kraja maknuo od kriminala pa je 2005. godine otišao u zatvor na šest mjeseci zbog posjedovanja amfetamina.

Pročitajte više