Uskoro počinje Međunarodni festival kazališta lutaka u Zagrebu

Foto: PIF
 
MEĐUNARODNI festival kazališta lutaka, PIF, održat će se ove godine od 15. do 20. rujna u Zagrebu. Tijekom pet službenih dana festivala, PIF će okupiti goste iz osam zemalja i predstaviti 16 predstava u službenoj konkurenciji, dva ulična performansa, dvije studentske predstave i dvije lutkarske skupine djece i mladih iz Zagreba.
 
47. godinu za redom PIF nudi veoma bogat sadržaj, s puno lutkarskih predstava, u nastojanju da i ove godine Zagrebu pokaže najbolje iz lutkarskog svijeta.
 
"Vrhunac su dvije predstave: predstava koja otvara PIF, to je jedan poznati engleski lutkar koji je inače na 31. PIF-u osvojio nagradu kao najbolji animator, te predstava u utorak u izvedbi američke družine "Waka waka", to je hit predstava, malo aktivistička, nabrijana za odraslu publiku. Imamo veliki broj i predstava za djecu...", najavio je Igor Tretinjak iz press službe festivala.
 
 
Prije službenog otvaranja festivala u ponedjeljak, održat će se bogat program koji će najaviti festivalska događanja. Danas je u prostorima Kulturnog centra Travno otvorena izložba "100 godina slovenske lutkarske umjetnosti".
 
U sklopu najave festivala Ljubica Suturović i Arsen Ćosić održat će dvije lutkarske radionice za odgajatelje i učitelje te osobe treće dobi, a u subotu će gradom proći zanimljiva povorka.
 
"PIF-ova povorka veseli djecu i odrasle, a krenut će u subotu u 11 sati iz Tkalčićeve, nadamo se, ako bude lijepo vrijeme. Pokušat ćemo da grad što više živi s lutkama, vidjet ćemo koliko će to uspjeti", najavljuju iz organizacije festivala.
 
Osim predstava, svaki će se dan održavati i radionice koje će se uglavnom nadovezivati na predstave za djecu. Između ostaloga tu je i radionica izrade lutaka na kojoj će moći sudjelovati djeca od 4 do 5 godina, posebno ako su majke i očevi s njima u društvu, a prilagođene su svima, i odraslima i djeci, svi će se zabavljati.
 
Ulaz na sve predstave je 15 kuna za djecu te 30 kuna za odrasle, dok su svi programi na otvorenom besplatni kao i cijeli program na dan zatvaranja. Raspored predstava možete pogledati na www.pif.hr.
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više