Vi želite novi album Jay-Z-ja, a Jay-Z želi vaše osobne podatke

Foto: Press/Twitter

POMAMA za novim i dugoočekivanim albumom Jay-Z-ja, "Magna Carta Holy Grail", bila je očekivana jer mediji su cijeli događaj pošteno popratili ne samo zbog njegovog zvjezdanog statusa već i zbog specifičnog načina distribucije nakon kojeg je Jay u džep strpao pet milijuna dolara.

Naime, Samsung je korisnicima njihovih pametnih telefona iz serije Galaxy omogućio da tri dana prije službenog izlaska preslušaju album.

Dakle, milijun nestrpljivih fanova moglo je skinuti aplikaciju koja im je omogućila "ekskluzivno" preslušavanje albuma. No, tu su se pojavili problemi.

Reper iz Atlante, Killer Mike, na svom je Twitteru objavio screenshot podataka koje aplikacija za preslušavanje traži od korisnika. Stoga, svi oni koji požele skinuti album, morat će, primjerice, pristati i na to da otkriju svoju lokaciju. Dakako, ova zabrinutost za privatnost dodatno je naglašena u jeku panike vezane za prisluškivanje, a ovo će svakako dati "vjetar u jedra" onima koji već godinama pričaju o povezanosti repera s tajnim društvima.

Strani mediji u šali dodaju da bi američka vlada trebala podijeliti albume Jay-Z-ja jer mnogi će rado podijeliti svoje osobne podatke za malo besplatne glazbe.

Pročitajte više