Video: Pokopana Whitney Houston



WHITNEY HOUSTON danas je pokopana na groblju Fairview Cemetery u Newmarku. Glazbenu divu pokopali su kraj njezinog oca Johna Russella Houstona, koji je preminuo 2003. godine. Prema saznanjima TMZ-ja, pokopu su prisustvovati samo članovi obitelji te nije bilo zvijezda koje su se jučer pojavile na ceremoniji ispraćaja Whitney Houston u baptističkoj crkvi. Lijes s tijelom preminule pjevačice čuvalo je deset zaštitara, a navodno su članovi njezine obitelji prije pokopa još jednom mogli vidjeti njezino tijelo.

Whitney je preminula 11. veljače, a pronađena je mrtva u kadi hotelske sobe. U njezinoj sobi nisu pronađene nikakve ilegalne supstance, ali je bilo lijekova koje je uzimala na recept. Jučer je Whitney ispraćena u baptističkoj crkvi, a osim obitelji i bliskih prijatelja, pogreb su posjetili i njezini kolege. Kevin Costner suzdržavao se tijekom govora da ne zaplače, a Alicia Keys i Stevie Wonder pjesmom su ispratili svoju dragu Whitney.

Whitney Houston rođena je 9. kolovoza 1963. godine, a čitav život bio joj je obilježen glazbom. Majka joj je pjevačica gospela, a rođakinja joj je popularna Dionne Warwick. Također, kuma joj je Aretha Franklin. Svojoj briljantnom karijerom obarala je rekorde te je u Guinnessovoj knjizi rekorda upravo ona najnagrađivanija ženska pjevačka zvijezda svih vremena. Osim toga, bila je i jedna od najprodavanijih glazbenica svih vremena.

Njezin život krenuo je u krivom smjeru kada je upoznala glazbenika Bobbyja Browna. Par se vjenčao 1992. godine, a godinu dana poslije Whitney je na svijet donijela kćerku Bobi Christinu. Njezin brak bio je prepun nasilja, histerije i ovisnosti. Narušeni glas i zdravlje, poglavito zahvaljujući uzimanju cracka, utjecali su jako negativno na karijeru pjevačice.

Iako se 2006. godine odlučila rastati od Bobbyja, Whitney se nije uspjela vratiti u dane stare slave. Njezina posljednja turneja ocijenjena je katastrofalnom zbog propalog glasa. Osim glazbom, bavila se i glumom, a poseban hit bio je film "Tjelohranitelj", u kojem je glumila s Kevinom Costnerom. Svoj posljednji intervju dala je povodom snimanja filma "Sparkle", a tada je izjavila da je starija, zrelija i ozbiljnija.

Pročitajte više