Više od fotografije: Pogledajte dirljiv prizor koji je dosad skupio preko 250 tisuća "lajkova"



NE POSTOJI gotovo niti jedan veći svjetski medij koji nije prenio dirljivu fotografiju koja prikazuje Johna Ungera, požrtvovnog vlasnika, kako uspavljuje svog ljubimca Schoepa, koji mu je u jednom trenutku čak spasio život - bio je uz njega kad su mu kroz glavu prolazile samoubilačke misli.

A sada, u dobi od čak 19 godina, Schoep ima artritis i problema sa spavanjem. Unger je shvatio da voda ima terapeutsko djelovanje na njegovog ljubimca pa redovito s njim u naručju odlazi na jezero i tako ga uspavljuje.

Fotografkinja Hannah Stonehouse Hudson zaslužna je za nastanak fotografije koja je, zajedno s pričom, oduševila svijet nakon što ju je objavila na Facebooku. "John živi za tog psa", izjavila i dodala kako je ne čudi što je fotografija izazvala tolike reakacije obzirom da iz nje izvire potpuna ljubav, predanost i iskrenost.

"Želim da se ljudi poistovjete s tom fotografijom, sjete se trenutka u kojem je netko na njih pazio i volio ih. Nakon toga želim da prođu kroz te emocije i podijele ih s drugima! Previše je negativnosti u svijetu, možda ovom jednom fotografijom možemo početi mijenjati sve", izjavila je za Huffington Post.

Fotografija je dosad prikupila preko 250 tisuća "lajkova", a korisnici su je podijelili više od 150.000 puta.

Pročitajte više