Vitezovi, Beyonce i zlatne motorke: Deseti Trash film festival u Varaždinu

Foto: Hina

TRASH film festival održat će se u Varaždinu od 9. do 12. rujna deseti put, a tema će biti srednji vijek, najavili su u utorak organizatori iz Udruge Trash.

"Svake godine Trash film festival ima temu oko koje se na njegovu otvorenju vrte scenografija i skečevi. Ove godine to je srednji vijek, a priča je iz 999. godine, kada je zli biskup oteo kralja i uveo tiraniju pa čarobnjak okuplja skupinu različitih boraca da oslobode kralja i kraljevsto. A kako će to završiti, vidjet će se na otvorenju festivala", najavio je Tihomir Galevski iz Udruge Trash te dodao da su im pomoć u kostimografiji i rekvizitima članovi varaždinskoga Viteškog reda Sv. Nikole.

Na varaždinskom Trash film festivalu dodjeljuju se "zlatne motorke" u kategorijama akcijskoga, horora, SF i borilačkog filma te po izboru publike.

"Ove godine imamo prijavljenih 90-ak filmova sa svih krajeva svijeta. Prvi put stižu filmovi iz Meksika i Novog Zagreba pa smo ponosni da se priča Trash film festivala širi. I ove godine radimo iskorak, ovaj put s Varaždinskim Toplicama.

Riječ se o hommageu Nenadu Brixyju, prevoditelju Alana Forda koji se rodio u Varaždinskim Toplicama, pa povezujemo filmsku umjetnost i strip", rekao je Slobodan Runjak iz Udruge Trash. Istaknuo je popratni program po kojem je taj varaždinski festival jedinstven u Europi. Tijekom tri dana cjelodnevnih projekcija u kinu Galeriji organizirat će se radionice, predavanja i izložbe te koncerti na Kapucinskom trgu.

"Deset godina smo odradili, a prije novih, lijepih deset godina napravit ćemo retrospektivu dosadašnjih deset godina festivala i udruge izložbom u suradnji s varaždinskim Gradskim muzejom već na Špancirfestu krajem kolovoza. Na sam festival, kao glavne zvijezde, dolazi nam Beyonce Tribute Band Single Ladies", najavio je Runjak.

Pročitajte više