Vlatka Pokos poručuje: Naše top zvijezde su jeftine i vulgarne

Foto: Goran Telak/Press

VLATKA POKOS gostovala je ove nedjelje u emisiji na Radiju Dalmaciji, a pritom se dotaknula brojnih tema.

Između ostalog kazala je i što misli o trenutno najpopularnijim ljudima na estradi: "'90-e su bile pune entuzijazma i u glazbenom smislu i u društvu, vladalo je prekrasno ozračje. Ono što se danas događa u glazbenom smislu u Hrvatskoj meni se ne sviđa. Ja sam ustvari šokirana time u kojoj mjeri je zavladala jeftina, prizemna balkanska glazba. Da se razumijemo, ja nemam ništa protiv Balkana, na Balkanu ima divne glazbe i emocija, ali ono što je jako popularno i čitava ikonografija koja to prati, ta vulgarnost...žena može biti seksipilna, a da ne bude jeftina i vulgarna. A naše top zvijezde su po meni jeftine i vulgarne. Užasava me što to slušaju jako mladi ljudi i mislim da to nije zdravo. Prate se balkanski trendovi u najgorem smislu".

"Ja volim pravu narodnu glazbu, ona je puna emocija, ali ovo je nakaradno, nakaradni miks modernog zvuka, odvratnog ružnog pjevanja, to nije pjevanje, to je karikirano pjevanje. A o stylingu i prostakluku...To je natjecanje tko će biti jeftiniji i prostiji, a meni je to strašno i mislim da se mladim djevojkama šalje stravična poruka", nastavila je Vlatka.

Osvrnula se i na period rastave od Radeljaka pa se u studiju i rasplakala, priznavši da joj je bilo jako teško, ali i da smatra da je iz toga izašla kao pobjednica.

Ubrzo nakon toga sama je spomenula da se za Severinu često priča da se njih dvije ne vole te onda kazala: "Ne bih previše ulazila u tu temu. Malo je ona otišla u jednom smjeru, u jedan svijet koji nije moj svijet. Ali nikad nismo imale posebnih razmirica, ne poznajemo se tako dobro. Ali ako se malo vratiš u prošlost, prije 13 godina Severina i ja na Melodijama Jadrana, zagrljene, nasmijane. Ali ja znam da se ja nisam promijenila, za nju ne znam. Ja ne mogu shvatiti te pjesme, to mi se stvarno ne sviđa, ta glazba. A imala je divnih pjesama".

Pročitajte više