Vozač zaustavio autobus da se obrati imigrantima, a o onome što je rekao priča cijela zemlja

Foto: Facebook

NJEMAČKI vozač autobusa pridobio je pozornost cijele nacije, ali i šire, nakon što je održao pozdravni govor skupini imigranata koju je vozio.

Sven Latteyer je tijekom vožnje mirnim bavarskim gradićem Erlangenom iznenada odlučio pozdraviti svoje putnike, među kojima je bilo 15 stranaca, od kojih su neki stigli iz Afrike, pišu lokalne novine Nuernberger Nachrichten.

Jedan od putnika ispričao je da je vozač primio mikrofon i na engleskom rekao: Ispričavam se, dame i gospodo iz cijelog svijeta koji se nalazite u ovom autobusu. Želio sam reći nešto. Dobro došli u Njemačku, dobro došli u moju zemlju. Želim vam ugodan dan".

Njegov govor isprva su pratili zaprepašteni pogledi, a potom je uslijedio pljesak. Pljeskali su i domaći putnici, a jedan je muškarac iz Afrike obrisao suzu koja je krenula.

Vozača su na govor potaknula iskustva njegove obitelji

Priča se ubrzo proširila društvenim mrežama, a reakcije na nju isključivo su pozitivne.

"Nedavno sam komentirao kako nitko više ne govori 'Dobro došli u Njemačku'. Drago mi je da sam bio u pravu", napisao je jedan Nijemac.

Priča o vozaču autobusa dirnula je čak i voditelja vijesti na ZDF-u, javlja BBC.

Latteyer je ispričao da ga je na govor potaknulo iskustvo njegova šogora, koji je pobjegao s Kosova tijekom sukoba u '90-ima, te iskustvo njegovog djeda koji je ranjen u Drugom svjetskom ratu.

Gotovo je 180.000 ljudi zatražilo Azil u Njemačkoj u prvoj polovici ove godine, što je dvostruko veći broj nego u istom razdoblju prošle godine. Osim toga, u posljednje se vrijeme dogodio val napada na mjesta u kojima su imigranti smješteni. 

Pročitajte više