Za let na Mars prijavilo se više od 1000 kandidata

Foto: Shutterstock

DA je ljudski interes za istraživanjem Marsa i dalje vrlo aktualan, dokazuje i natječaj koji je organizirala jedna privatna nizozemska  tvrtka. Naime, na natječaj za let na Mars 2023.godine tvrtke "Mars One", prijavilo se više od 100 ljudi.

Iz tvrtke sa sjedištem u Amersfortu poručili su da vojno iskustvo, obučenost za pilotiranje ili fakultetska diploma nisu neophodni preduvjeti. Umjesto toga, važnije je da kandidati budu inteligentni, dobrog mentalnog i fizičkog zdravlja i spremni posvetiti  osam godina života obuci prije leta na crvenu planetu, prenosi Daily Mail.

"Bilo kakvo službeno obrazovanje ili iskustvo može biti korisno, ali sve vještine koje će ljudima biti potrebne na Marsu bit će savladane kroz obuku. Tražimo ljude spremne za izgradnju i održavanje zdravih odnosa, one s dubokom sviješću o svrsishodnost koji su stabilni i spremni imati povjerenja u druge ljude", rekla je Suzanne Flinkenflogel, direktorica komunikacija tvrtke"Mars One".

Također, potencijalni kandidati za astronaute trebali bi pažljivo pročitati tekst natječaja napisan sitnim slovima, jer se u njemu naglašava jedna od najvažnijih stvari koje moraju znati -  svatko tko prođe program obuke i odleti na Mars, tamo će ostati do kraja života.

.
 

Pročitajte više