Zagroban život poput faraona: Zakopat će svoj Bentley u dvorištu

Screenshot: YouTube

COUNT SCARPA brazilski je poduzetnik čiji planovi za zagrobni život malo odstupaju od uobičajenih.

Inspiriran postupcima egipatskih faraona i njihovim pripremama za zagrobni život, Scarpa je odlučio u svom dvorištu zakopati svoj skupocjeni automobil marke Bentley kako bi "u njemu mogao uživati i nakon smrti", piše Latin Times. Bentley vrijedan preko 2,7 milijuna kuna trebao bi ovom 62-godišnjaku, kako sam tvrdi, osigurati ugodniji prelazak u zagrobni život.

Scarpa, poduzetnik koji je dio bogatstva naslijedio od oca, a dio zaradio sam u rudarskoj industriji, tu je vijest objavio na svom Facebook profilu te najavio zakopavanje skupocjenog vozila u svom dvorištu u bogatoj četvrti Sao Paula. Na pitanje želi li zakopati automobil zato što želi izbjeći plaćanje poreza, Scarpa odgovara spremno: "Ne, vlastima sam pokazao sve dokumente prije početka pokopa".

Ove Scarpine pripreme za ugodan i bogat zagrobni život ne dolaze niotkuda: prošle je godine dva mjeseca bio u komi nakon što ga je zarazila opasna bakterija od koje je umrla i njegova majka, no on je uspio preživjeti. Scarpa, koji se ženio već dvaput, službeno je posvojio svoju ženku kakadua kako ne bi ostao bez nasljednika jer djece nema ni iz jednog braka, no čini se kako ovaj skupocjeni automobil neće biti dio njenog nasljedstva.

Pročitajte više