Zaronite s Googleom: Street View otkrio zapanjujuće fotografije podmorja

GOOGLEOV Street View, interaktivni panoramski dodataka Google Mapsu, sa svojim je korisnicima podijelio nešto što dosad nije - podvodne fotografije.

Fotografije su nastale u Australiji te na Filipinima i Havajima, a među fotografijama možete pronaći zadivljujuće fotografije riba, biljaka, kornjača i ostalih stanovnika oceanskih dubina. 

Riječ je fotografijama koje su dio partnerstva s Catlin Seaview Surveyjem, ambicioznim projektom koji se bavi dokumentiranjem svjetskih grebena koristeći kamere koje bilježe panoramske fotografije u visokoj rezoluciji, a prikupljeni materijal koristit će se da bi znanstvenicima pomogao u istraživanju posljedica klimatskih promjena.

"Želite li doprijeti do milijuna ljudi diljem svijeta, Googleova vrata su prva na koje ćete pokucati", rekao je vođa projekta Richard Vevers.

U projektu koji je prvi puta najavljen u veljači, snimljeno je preko 15 tisuća fotografija, a nadaju se broju od čak 100 tisuća i novim fotografijama s Bermuda, Kariba i s dna Indijskog oceana.

Pročitajte više