Zašto je Amal Clooney proglašena "najfascinantnijom osobom godine"?

Foto: Guliver Image/Getty Images

POZNATA američka televizijska voditeljica i novinarka i ove je godine objavila listu 10 najfascinantnijih osoba godine, a na prvo mjesto liste ovoga je puta zasjela Amal Clooney, renomirana britanska odvjetnica i novopečena supruga Georgea Clooneyja.
 
36-godišnja Amal, međutim, nije na prvo mjesto liste najfascinantnijih osoba dospjela zbog svoje izuzetno uspješne odvjetničke karijere, koju joj, usput, zbog njenih političkih stavova i klijenata koje je zastupala, mnogi, pa tako i, primjerice, Angelina Jolie, ne odobravaju. 
 
No, unatoč činjenici da Amal ima zavidno obrazovanje, da se istaknula u međunarodnom pravu i kao odvjetnica za ljudska prava, te da je zastupala, između ostalih, i Juliana Assangea, te bila savjetnica Kofija Annana, Barbara Walters, je, zapravo, u pogledu Amal Clooney, najviše fascinirana činjenicom da je uspjela uvući u brak jednog od najtvrdokornijih neženja na svijetu.
 
Ali da stvar ne ispadne potpuno trivijalna i da se kriteriji Barbare Walters ne dovedu u pitanje, poznata je voditeljica, kako prenosi Huffington Post, navela još jedan argument u prilog svom proglašenju gospođe Clooney najfascinantnijom osobom 2014. godine: njenu vjenčanicu, koja je, kako je Walters navela, bila "jednostavno savršena". 
 
Inače, uz Amal Clooney, na listi najfascinantnijih osoba godine Barbare Walters našli su se još i Oprah Winfrey, Elon Musk, George R. R. Martin, Chelsea Handler, Neil Patrick Harris, Scarlett Johansson, Taylor Swift, Michael Strahan i David Koch.
 
 
 

Pročitajte više