Završile svađe oko mjesta ukopa: Mickey Rooney počivat će na groblju "Hollywood Forever"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVA KLANA obitelji holivudskog glumca Mickeya Rooneya, koji je umro u nedjelju u 93. godini, u petak su se u Los Angelesu nakon međusobnih pravnih okršaja dogovorila o mjestu njegova ukopa.

Osma i posljednja Rooneyeva supruga Jan Chamberlin željela je da njezin suprug bude pokopan na groblju u blizini njihova zajedničkog doma. Michael Augustine, zadužen za upravljanje glumčevom ostavštinom i većina Rooneyeve djece zagovarali su da bude pokopan u Hollywoodu, uz ostale zvijezde zlatnog doba kinematografije.

Nakon gotovo tjedan dana pravnih "prepucavanja", sud u Los Angelesu zaključio je da će Rooney biti pokopan na groblju Hollywood Forever na kojemu je i posljednje počivalište velikana poput Cecila B. DeMillea, Jayne Mansfield i Rudolpha Valentina.

Datum ukopa još nije određen.

"Unatoč želji da bude pokopana u istoj grobnici sa svojim suprugom, Jan je na kraju, zbog Mickeyevih obožavatelja, pristala da Rooney bude položen u grobnicu na Hollywood Forever", stoji u zajedničkom priopćenju obiju strana.

Rooney je rođen 1920. u New Yorku, a 1927. prvi je put nastupio na filmu. Ženio se osam puta, a njegova prva supruga bila je filmska diva Ava Gardner. Oskara za životno djelo dobio je 1982. godine.

Pročitajte više