"Žena koja se probudila kao Kineskinja": Nakon migrene probudila se s čudnim naglaskom

Screenshot: YouTube

SARAH COLWILL prije tri godine zaspala je s jakom migrenom i probudila se kao "druga osoba".

Naime, 38-godišnjakinja je završila u bolnici zbog glavobolje koju je u tom trenutku pripisala migreni, ali kada se probudila, počela je pričati lošim kineskim naglaskom koji na trenutke zvuči gotovo rasistički što joj u mnogim situacijama i danas izaziva probleme.

BBC One nedavno je prikazao dokumentarac "The Woman Who Woke Up Chinese" (Žena koja se probudila kao Kineskinja) o Sari koja i sama tvrdi da je riječ je "smiješnoj anomaliji" , a dodala je i kako se većinu vremena osjeća kao dio nekog "čudnog socijalnog eksperimenta".

Frustracije izazvane neobičnim poremećajem

I dok mnogi njezin poremećaj smatraju "smiješnim" ili "simpatičnim", dokumentarac prikazuje i niz negativnih strana koji joj izazivaju niz neugodnih situacija i frustraciju. Naime, posljedica poremećaja nije samo čudan naglasak već i problemi s hodanjem zbog čega mora koristiti štap.

U dokumentarnom filmu ističe se kako je riječ o "sindromu stranog naglaska", a između 1941. i 2012. zabilježena su 62 slučaja.

Valja spomenuti i kako je isti problem pogodio pjevača Georgea Michaela koji se u srpnju 2012. probudio iz kome i započeo koristiti narječje karakteristično za zapadni dio Engleske (pjevač je iz sjevernog dijela Engleske).


 

Pročitajte više