Zrinko Tutić o Eurosongu: Ovi koji su potrošili pare dovoljni su sami sebi

Screenshot: VideoIndex

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA priopćila je da su, kao organizator, donijeli odluku da se Hrvatska ove godine neće natjecati na Eurosongu. Zbog gospodarske krize kažu, ali i zbog loših plasmana posljednjih godina. Očekivano, reakcije su podijeljene.

"S obzirom na to koga šalju, mislim da je čak i dobro da ne sramote Hrvatsku", ovako je reagirala većina građana na pitanje podržavaju li odluku da Hrvatska iduće godine ne nastupa na Eurosongu. Bit će to prvi put, nakon 20 godina, koliko je Hrvatska na Eurosongu nastupala kao samostalna država. Ali stisle su financije, kažu na HRT-u.

"Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa", stoji u priopćenju.

No ni na televiziji ne kriju da je na odluku utjecao i izrazito slab plasman hrvatskih natjecatelja posljednjih godina. Zadnja tri: Klapa s mora, Nina Badrić i Daria Kinzer nisu ušli ni u finale, a tako je uz manje iznimke bilo sve od 2007. Na HRT-u, međutim, ne spominju svoju eventualnu odgovornost za neuspjeh izvođača.

Upravo o tome se radi, kaže jedan od naših najpoznatijih kantautora Zrinko Tutić. "Dobar urednik je samo onaj koji zna što ne zna pa okupi oko sebe tim koji nešto zna. A mi ljudi iz hrvatskoj zvukovlja sebi utvaramo da smo bili četvrti Tonči i ja, Doris i Maja. Rajko je bio prvi, on se posebno svima ispričava što je bio prvi. A ovi koji su potrošili pare neka kažu koliko su para potrošili zbog svog stava da njima ne treba nitko da su dovoljni samo sebi. E pa dobro", ironično je kazao Tutić našalivši se na kraju kako se ipak nada da će se odluka promijeniti, ali nakon što se prvo promijene važnije stvari poput lex Perkovića.
 

Pročitajte više