Zvijezda "Isusa Krista Superstara" nakon 40 godina stiže u Europu

Foto: Press

TEKSAŠKI glumac Ted Neeley, prodorna pogleda i plavih očiju, glavni glumac u filmu "Isus Krist superstar", nakon 40 godina prvi put dolazi u Europu gdje će tumačiti svoju legendarnu ulogu u mjuziklu koji njegovi obožavatelji napeto iščekuju.

"Otkako smo snimili film uvijek sam htio doći u Rim jer je tu središte kršćanstva", rekao je Amerikanac za France Presse, između dviju stanki tijekom pokusa za predstavu koja se u petak počinje izvoditi na engleskome.

Premijera u kazalištu Sistina pada upravo na Veliki petak, dan Kristove muke.

"Papa (Franjo) je u istoj ulici, na kraju. Volio bih da pogleda predstavu ili barem da me primi u audijenciju, on je doista divan čovjek", rekao je Neeley.

Taj sedamdesetogodišnji roker čiji se glas čuje u filmu "Odbjegli Django" Quentina Tarantina, misli da će usprkos svojim godinama biti vjerodostojan u ulozi 33-godišnjeg Krista: "Svaki put je sve bolje, zreliji sam i osjećam se bolje".

Redatelj Massimo Romeo Piparo, talijanski stručnjak za mjuzikle, kaže da je "to savršena predstava za Uskrs jer okuplja i laike i vjernike, predstava koja govori o Kristovu zemaljskom životu, o svemu što mu se dogodilo kao čovjeku i što je obilježilo čitavo čovječanstvo".

Poznati film Normana Jewisona iz doba hipija izazvao je skandal, ali ga je papa Pavao VI. 'rehabilitirao'.

Neeley kaže da ga ljudi zaustavljaju na ulici tražeći od njega savjet i kažu mu da kada razmišljaju o Isusu u mislima vide njegovo lice.

"No ja im kažem: ja nisam Isus, ja sam tek običan roker i bubnjar koji pjeva kako bi zaradio za život", dodaje.

Pročitajte više