Albert II. od Monaka u četvrtak će obznaniti je li otac izvanbračnog djeteta

ALBERT II., koji je nakon smrti svog oca Rainiera III. 6. travnja postao monegaški knez, u četvrtak će obznaniti je li otac izvanbračnog djeteta rođenog iz veze s bivšom francuskotogoanskom stjuardesom Nicole Coste, objavili su francuski mediji.

Naime, dan ranije završava tromjesečna službena žalost u kraljevskoj palači, i objava ove vijesti mogla bi biti novi čin u sagi o Grimaldijima koji od 1956., kada se Ranier III. vjenčao s hollywoodskom zvijezdom Grace Kelly, izazivaju zanimanje svjetskih glasila.

Časopis "Express" od 4. srpnja piše da će Albert II. javno priznati sina Alexandra rođenog 24. kolovoza 2003. u Parizu. Kako navodi "Express", Albert je uime "etičkih načela" odlučio "preuzeti odgovornost i priznati dijete".

Prema pisanju časopisa, nakon DNK analize koja je u tajnosti obavljena u Švicarskoj, četiri mjeseca nakon rođenja, utvrđeno je da je Albert otac djeteta.

Nicole Coste, koja je prošlog mjeseca javno progovorila o svojoj vezi s monegaškim princom koja je uz povremene tajne sastanke trajala punih pet godina, i Albert potpisali su prije koncem 2003. ugovor prema kojem se o očinstvu neće govoriti sve dok je Ranier živ.

Međutim, čak i ako će biti priznat Albertovim sinom mali Alexandre neće imati pravo na monegaški tron jer je rođen u izvanbračnoj vezi.



Pročitajte više