Alexia pobijednica ovogodišnjeg festivala kancone u Sanremu

PJEVAČICA Alexia pobjednica je ovogodišnjeg 53. festivala talijanske kancone u Sanremu koji je završio noću sa subote na nedjelju.

Alexia, inače i autorica pobjedničke pjesme, koja je gledatelje oduševila ponajprije svojim glasom a zatim i načinom izvedbe, bila je otpočetka favorit zajedno s Alexom Brittijem. Britti je, u konačnici, došao na drugo mjesto dok je treći bio kantautor Sergio Cammariere koji je osvojio i nagradu kritike.

Ovogodišnji festival ući će u povijest po padu televizijske gledanosti u odnosu na prošlogodišnji, unatoč trudu voditelja i organizatora Pippa Baudoa koji je uveo dvije novosti. Prva je ta da su se njegove pratilje na pozornici, Claudia Gerini i Serena Autiere, pojavile u ulozi najavljivačica, ali su također i pjevale i plesale.

Druga je novost bila vezana za izvođače. Prvih večeri pjevači su prije nastupa imali mali show. Svakome je, naime, na raspolaganju bilo nekoliko minuta vremena da ispriča neki doživljaj, anegdotu ili nešto otpjeva. Inovacija se svidjela i gledateljima i kritici, ali je televizijska gledanost ipak pala te je festival pratilo od 11 do 13 milijuna gledatelja, odnosno za oko milijun manje nego prošle godine.

Baudo, koji je trebao organizirati i voditi i sljedeći festival kancone, najavio je da bi od toga mogao odustati.

Pročitajte više