Američka tajna služba istražuje je li Eminem prijetio Bushu

AMERIČKA Tajna služba, koja se brine za sigurnost predsjednika, istražit će slučaj teksta Eminemove pjesme "We As Americans" u vezi navodne prijetnje predsjedniku Bushu.

Kako prenose američki mediji, Tajna služba potvrdila je da "istražuju" pjesmu najpoznatijeg bijelog rappera čiji tekst u jednom dijelu kaže: "Radije bih vidio predsjednika mrtvog".

Pjesma "We As Americans" nije objavljena na službenom izdanju, nego samo na Internetu, a u njoj Eminem kaže: "Fuck money, I don`t rap for dead presidents. I`d rather see the president dead." Prijevod, vjerujemo, nije potreban.

Glasnogovornik Tajne službe izjavio je: "Svjesni smo postojanja tog teksta i trenutno odlučujemo hoćemo li i kakvu ćemo akciju poduzeti u vezi toga."

Eminemov glasnogovornik odbacio je optužbe, rekavši kako ta pjesma uopće nije predviđena za objavu.

"Radi se o nedovršenoj pjesmi koja je ili izgubljena ili ukradena." - kazao je glasnogovornik, pa dodao: "Nije bila donešena odluka gdje, kad i kako će ta pjesma biti iskorištena."

Ovo nažalost nije prvi put da se Busheva administracija pod maskom "nacionalne sigurnosti" miješa u slobode Amerikanaca zajamčene ustavom, ali nadajmo se da će se Ameri opametiti do slijedećih predsjedničkih izbora.

Pročitajte više