Američki glumci i glazbenici poslali poruku: "Dosta je. Zemlja se mora mijenjati"

Foto: Instagram/Shutterstock

AMERIČKI glumci i glazbenici oglasili su se o tragediji u osnovnoj školi u Teksasu te pozvali na jaču kontrolu posjedovanja oružja u toj zemlji.

Glumica Blake Lively podijelila je niz tvitova s podacima o djeci stradaloj od oružja u SAD-u.

"Muka mi je. Šaljem ljubav i molitve obiteljima pogođenima ovom tragedijom", napisala je Kendall Jenner.

Na jaču kontrolu oružja pozvala je i manekenka Chrissy Teigen.

Oglasila se i Kim Kardashian. Ona je podijelila grafiku kojom je poručila da se sustavno ništa ne radi da bi se spriječili ovakvi događaji.

"Jebeno je dosta", napisao je glumac Chris Evans na Twitteru.

Oglasila se i glumica Kerry Washington. "Kao majci, ovo mi je tragično nezamislivo. Škola bi trebala biti SIGURNO mjesto. Srce mi se slama od boli i patnje svakog člana obitelji i osobe povezane s današnjim događajima u Teksasu. Moje molitve su s vama", poručila je ona.

"Nešto se mora promijeniti u ovoj zemlji. Mi smo jedina zemlja u kojoj djeca idu u školu i mogu završiti ustrijeljena", poručili su članovi benda Chainsmoker.

Ubijeno 19 djece

Podsjećamo, u osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:18 po hrvatskom) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa. 

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa. 

To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

Pročitajte više