Amerikanci troše 33 milijuna dolara na zaštitu krava od terorizma

IAKO vam naslov teksta može izgledati kao šala, promislite ponovo. Američko Ministarstvo domovinske sigurnosti najavilo je da će potrošiti 33 milijuna dolara kako bi zaštitilo američku stoku od potencijalnih terorističkih napada.

Ministarstvo domovinske sigurnosti nastalo je nakon terorističkih napada 11. rujna 2001, a kao što mu ime i govori, bavi se isključivo zaštitom građana i imovine SAD-a od terorističkih napada.

No, da cijela stvar ide u smjeru apsurda, dokazuje i činjenica da DHS (Department of Homeland Security) planira izdvojiti nemalih 33 milijuna plaće vrhunskih znanstvenika koji će raditi na obrani američkog "hranidbenog lanca" od terorista.

Ideja da bi teroristi mogli biološkim oružjem (recimo virusom slinavke) napasti američku stoku potekla je iz već spomenutog DHS-a, javlja Internet stranica www.wired.com.

Argumentaciju za takav strah "stručnjaci" iz DHS-a crpe iz činjenice da je gotovo cjelokupna američka populacija stoke okupljena na samo pet hranilišta, što navodno čini "agroterorizam" (još jedna nova fraza američke dolara za osnivanje dva istraživačka labroatorija i administracije) lako izvedivim.

Nezavisni američki stručnjaci već su osudili takvo rasipanje novca poreznih obveznika na zaštitu od, ruku na srce, posve nevjerojatne vrste napada na SAD.

Pročitajte više