Ana Kournikova proglašena najizazovnijom sportašicom

NAKON izbora deset najboljih sportaša svih vremena, hamburški dnevnik Bild sastavio je i kombiniranu listu od deset najizazovnijih sportašica i sportaša na čijem se vrhu našla ruska 28-godišnja tenisačica Ana Kournikova.

Na drugom mjestu Luis Figo

Iako Kournikova u karijeri nije nikada osvojila niti jedan turnir, zahvaljujući svojem izgledu i ljubavnoj vezi s pjevačem Enriqueom Iglesiasom plijeni veliku pozornost gdje god se pojavi. Iza nje, na ljestvici najizazovnijih, našao se portugalski 36-godišnji nogometaš Luis Figo, koji je prošle sezone okončao svoju veliku karijeru u kojoj je igrao za gigante poput Barcelone, Real Madrida i Intera, a imenovan je dva puta za najboljeg nogometaša godine, 2000. u izboru France Footballa, a 2001. u FIFA-inom izboru.

Na trećem mjestu je bivši švedski reprezentativac i veznjaka Arsenala 32-godišnji Freddie Ljungberg, koji trenutno igra za momčad MLS lige Seattle Sounderse. Popis pet najizazovnijih zaključuju bivša klizačica i dvostruka olimpijska pobjednica koja je 2001. godine pozirala za Playboy, Katarina Witt te Vladimir Kličko, ukrajinski boksač i aktualni svjetski prvak po IBF, WBO i IBO verzijama.

Pročitajte više