Andrea Bocelli u Međugorje dolazi pjevati za sto tisuća ljudi

MEĐUGORJE će početkom kolovoza ugostiti jednog od najpoznatijih opernih pjevača današnjice, talijanskog tenora Andreu Bocellija, koji će s orkestrom Češke filharmonije nastupiti ispred crkve sv. Jakova. Organizatori, prenosi Slobodna Dalmacija, očekuju više od sto tisuća posjetitelja, a u prodaju će biti pušteno tek tri tisuće ulaznica za sponzore. Ostalih 70 tisuća posjetitelja besplatno će uživati u nastupu koji još nije potvrđen od strane menadžera talijanske zvijezde, ali koji bi potvrdu, kažu organizatori, trebao dobiti ovih dana. Ulaznice će se prodavati na cijelom Balkanu, a koncert će prenositi FTV.

Andrea Bocelli u Međugorju će nastupiti 7. kolovoza, a s njim će na pozornici biti 70 glazbenika Češke filharmonije te tri identična Yamaha glasovira koja je, prenosi Slobodna Dalmacija, zatražio od organizatora. O dolasku slavnog talijanskog tenora još se uvijek malo zna, a u Međugorje će navodno doći privatnim zrakoplovom.

Glazbeni genij unatoč "nedostatku tehnike"

50-godišnji Andrea Bocelli do danas je prodao više od 60 milijuna albuma diljem svijeta i jedan je od najpopularnijih pop-opernih pjevača današnjice. Kritičari su oduvijek isticali kako "nije pravi operni pjevač" te kako mu "nedostaje tehnike", a on se, uz nekoliko odigranih opera, okrenuo crossover glazbi koja ga je i proslavila. Kao dvanaestogodišnjak je u nesreći s nogometnom loptom potpuno izgubio vid pa nerijetko kaže kako mu je to "pomoglo da bolje čuje i osjeti glazbu". Izdao je 19 albuma, a najveći uspjeh na top listama zabilježio je sa Sarom Brightman i pjesmom "Time To Say Goodbye" koja je do danas postala evergreen.

M.A.

Pročitajte više